Αγαπητοί Εξοχότατοι,

Συνεδριάζετε στο G20 στην Ινδονησία στις 15-16 Νοεμβρίου. Σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη είναι η αποκατάσταση της ειρήνης, η σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας και η προώθηση της τρέχουσας κλιματικής πολιτικής.

Σε αυτήν την εποχή τεράστιας αβεβαιότητας, θα ήταν εγκληματικό για τις αναπτυσσόμενες χώρες να απαιτηθεί από αυτές να βασίσουν το ενεργειακό τους σύστημα σε διαλείπουσα αιολική και ηλιακή ενέργεια. Εξάλλου, αυτό θα ωθούσε τα 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη – οι οποίοι ζουν με λιγότερα από 5 δολάρια την ημέρα – να συνεχίσουν να ζουν στην φτώχεια. Η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να συμβεί χωρίς αξιόπιστο και προσβάσιμο ενεργειακό εφοδιασμό.

Παρακαλώ, κάντε μια σαφή δήλωση ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει πλήρη χρήση των οικονομικά προσιτών εγχώριων ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας, με ένα μελλοντικό σχέδιο για ένα δίκτυο σύγχρονων πυρηνικών σταθμών. Με άφθονη προσιτή ενέργεια, η οικονομία θα ανακάμψει, η επιστήμη θα ανθίσει, η φτώχεια θα μειωθεί και η ειρήνη θα αποκατασταθεί.

Επιπλέον, θα πρέπει να καταβληθούν έντονες προσπάθειες για την εφαρμογή τεχνολογιών προσαρμογής, ειδικά για την ανάπτυξη εξατομικευμένων καλλιεργειών (καλλιέργειες ακριβείας) και για την προστασία από ακραία καιρικά φαινόμενα (ελαχιστοποίηση κινδύνου). Αυτές, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι οι πραγματικές και επείγουσες ανάγκες σήμερα.

Ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ Ivar Giaever, ένας από τους κορυφαίους υπογράφοντες της Παγκόσμιας Διακήρυξης για το Κλίμα του Clintel, διατύπωσε τα εξής:

«Θα έπρεπε να είχαμε ζητήσει όλοι συμφωνίες του Παρισιού για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια τους, όχι παρέχοντάς τους σχεδόν άχρηστα ηλιακά και αιολικά πάρκα. Αυτός είναι ένας πολύ ακριβός τρόπος παραγωγής ενέργειας, ενώ ο λόγος για τον οποίο είμαστε πιο υγιείς και πιο εύρωστοι σήμερα παρά πριν από διακόσια χρόνια είναι ακριβώς επειδή έχουμε διαθέσιμη φθηνή ενέργεια, χάρη στο πετρέλαιο, τον άνθρακα, το φυσικό αέριο και την πυρηνική ενέργεια. Και πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι το πρόβλημα. Πρέπει να αφήσουμε το κλίμα να εξελιχθεί μόνο του, θα το φροντίσει μόνο του».

Αγαπητοί Εξοχότατοι, τα παραπάνω σημεία είναι τα μηνύματα του Clintel προς όλους εσάς. Επαναλαμβάνω, ότι με άφθονη και προσιτή ενέργεια η οικονομία θα ανακάμψει, η επιστήμη μπορεί να ανθίσει, η φτώχεια μπορεί να μειωθεί και η ειρήνη μπορεί να αποκατασταθεί.

Εκ μέρους των πρεσβευτών του Clintel,

Guus Berkhout
Πρόεδρος
www.clintel.org

The post μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες της G20 appeared first on Clintel.

Learn what Awake Canada is Doing to save our Country!